9 tips om energie te besparen!

Schrik jij ook altijd van die hoge energiefactuur? Heb ik weer zoveel stroom en/of gas verbruikt? Wij geven je 9 tips zodat je heel makkelijk kunt besparen op je energiefactuur.


Inhoud van dit artikel


9 tips om energie te besparen!

 1. Wist u dat maar slechts 5% van de energie die een gloeilamp verbruikt wordt omgezet in licht. Maak daarom gebruik van energie zuinigere alternatieven zoals bijvoorbeeld LED licht.
 2. Wanneer u kiest voor een energiezuinige manier van koken, kies dan voor koken op gas. Dit is namelijk vele malen zuiniger dan koken op inductie of elektriciteit.
 3. Laat elektrische apparaten niet op stand-by staan. Ook dit kost namelijk energie. Dit verschijnsel wordt ook wel sluipverbruik genoemd.
 4. Was op een lagere temperatuur. Vrijwel alle wasmiddelen wassen goed schoon op 30 graden.
 5. Zet de afzuigkap na het koken direct uit. Hierdoor bespaart u elektriciteit en de warme lucht in de keuken wordt niet naar buiten geblazen.
 6. Heeft u ook vaak last van koude voeten? Blijf niet op blote voeten of sokken lopen, maar trek een paar warme sloffen aan. U zult merken dat de gevoelstemperatuur omhoog schiet.
 7. Ontdooi de vriezer regelmatig en voorkom ijsafzetting. Hierdoor verbruikt u niet alleen minder energie maar, het verlengt ook de levensduur van de vriezer.
 8. Hang de was op een droogrek of waslijn in plaats van in de droger. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.
 9. Sluit elektrische apparaten aan op een stekkerdoos met aan- en uit schakelaar. Hierdoor kunt u meerdere apparaten tegelijk uitschakelen. Dit is ook handig wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energiefactuur? Klik hier om te zien welke energieleverancier het laagste tarief heeft.


5 gedachten over “9 tips om energie te besparen!

 1. Deze tips zijn heel goed. Ik ga ze allemaal gebruiken. Ik heb nog één vraag: Wat is het verschil tussen een spaarlamp en een LED lamp?

  • Een led of spaarlamp is ongeveer 8 maal zuiniger dan een gloeilamp. Vroeger wist je dat een lamp van 60 Watt meer licht gaf dan een lamp van 40 Watt. Maar nu gebruiken we led- of spaarlampen en die geven veel meer licht bij een lager Wattage. Op de verpakking staat aangegeven wat je van de lamp mag verwachten en er staat een energielabel op. Heeft de lamp geen energielabel, zoek dan op de verpakking naar het aantal Lumen (lm) en het aantal Watt. Lumen is de lichtopbrengst van de lamp.

 2. Voorzichtig,want led lampen gaan veel minder lang mee dan we lezen op de verpakking(15000uren)
  Ze geven wel veel licht en verbruiken quasi niets,maar ze kosten nog altijd te veel!

Geef een reactie